W dniu 22 marca w naszym przedszkolu odbyły się warsztaty kulinarne w ramach ogólnopolskiego projektu edukacyjnego "Łasuchowo, ale zdrowo". Zajęcia prowadziła Pani Agnieszka Leśniowska-Żegleń. Dzięki uprzejmości mamy Milenki dzieci 5-letnie z grupy Karoliny Urbanowskiej zapoznały się z dobrodziejstwami zdrowego łasuchowania. Pierwszy powstał ziołowy chlebek z białej mąki orkiszowej.
Do niego podano sok ze świeżych owoców, które samodzielnie pokroiły Przedszkolaki. Na deser zrobiliśmy sorbet truskawkowo-bananowy oraz upiekliśmy czekoladowe ciasto bezglutenowe na bazie czerwonej fasoli. Jak widać na załączonych zdjęciach dzieci pałaszowały zachwycone bogactwem smaków i aromatów. Na pewno powtórzymy te miłe doświadczenie!!
Serdecznie dziękujemy Pani Agnieszce za swój czas i podzielenie się swoja pasją zdrowego żywienia!!
Karolina Urbanowska